پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

فوق تخصص گوارش داشگاه علوم پزشکی استان،فواید دستگاه اندوسونوگرافی را توضیح داد و گفت: دستگاه اندوسونو یک دستگاه مفید برای بررسی عمق تومور, غدد لنفاوی اطراف تومور و بررسی مرحله تومور است.

فوق تخصص گوارش داشگاه علوم پزشکی استان،فواید دستگاه اندوسونوگرافی را توضیح داد و گفت: دستگاه اندوسونو یک دستگاه مفید برای بررسی عمق تومور, غدد لنفاوی اطراف تومور و بررسی مرحله تومور است.



 به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر حسین نیلی اظهار داشت: اندوسونوگرافی یکی از روش های تشخیصی است که امروزه جایگاه مهم و مشخصی در بررسی بیماری های دستگاه گوارش پیدا کرده است.



 وی افزود: بررسی ضایعات مخاطی و زیر مخاطی از مری تا ناحیه رکتوم برای تشخیص و درمان توسط اندوسونوگرافی رادیال و خطی انجام میشود. روش اندوسونوگرافی به عنوان یک راهکار با ارزش و کم عارضه نسبت به روش جراحی است.



 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: استفاده از یک روش مطمئن برای تعیین مرحله بندی ضایعات دستگاه گوارش بیمار، همچنین بررسی ضایعات خوش خیم از جمله سنگ ها و کیست ها از مواردی است که با دستگاه اندو سونو میتوان تشخیص داد.یکی از روش های مطمئن برای این امر روش اندوسونوگرافی است.



 وی تصریح کرد: اندوسونوگرافی به دلایل متعدد مانند اتساع مجرای صفراوی، بررسی وضعیت غیر عادی اندام های داخلی و طبقه بندی پولیپ ها و تومورها کاربرد دارد. در اندوسونوگرافی در صورت لزوم نمونه برداری از بافت مورد نظر انجام میشود.



 استادیار دانشگاه علوم پزشکی استان اذعان داشت: دستگاه اندو سونو شامل مجموعه ای از دستگاه اندوسکوپ و سونوگرافی میباشد. روش کار به این صورت است که ابتدا با اتصال پروب اولتراسوند به سر اندوسکوپ میتوان تصاویر سونوگرافی با کیفیت بالا از لایه های مخاطی, زیر مخاطی و زوائد محتمل دستگاه گوارش به دست آورد.



 دکتر حسین نیلی اضافه کرد: یکی از محدودیت های اندوسونو این است که این روش نمیتواند برخی از ضایعات را در لایه های سوم و چهارم مخاطی نشان دهد. همچنین اندوسونو متاستاز به مراحل دور از تومور اولیه را نمیتواند تشخیص دهد و بهتر است برای کشف متاستاز از نواحی دوردست از روش های دیگر مانند سی تی اسکن بهره جست.



 وی خاطر نشان کرد: با پیشرفت دستگاه های اندو سونو جدید, توانایی تشخیص غدد لنفاوی متاستاتیک از غدد لنفاوی غیر متاستاتیک امکان پذیر شده است.بنابرین دستگاه اندوسونو یک دستگاه مفید برای بررسی عمق تومور, غدد لنفاوی اطراف تومور و بررسی مرحله تومور است.



آمادگی پیش از اندوسونوگرافی



فوق تخصص گوارش توضیح داد: لازم است قبل از انجام اندوسونو فوقانی فرد بین ۶ تا ۸ ساعت ناشتا باشد و از مصرف غذاهای جامد پرهیز کند. لازم است قبل از انجام اندوسونو تحتانی آمادگی لازم جهت انجام کلونوسکوپی انجام شود.3